Skönt men faran är inte över för Piteå

Publicerat i: Allmänt Anna Anvegård, Cajsa Andersson, Clara Markstedt, Emily Gielnik, Emma Koivisto, Fernanda Da Silva, Filippa Angeldahl, Hailie Mace, Johanna Rytting Kaneryd, Katrine Veje, Lindsay Agnew, Madelen Janogy, Mie Leth Jans, Mimmi Larsson, Rebecka Blomqvist
Madelen Janogy ler igen. Piteå vinner igen. Segern var blytung för PIF och jag kan lätt förstå sucken av lättnad när laget äntligen vann igen.
 
Det går verkligen inte blåsa faran över för Piteå, men segen mot Uppsala var blytung och befriande. Madelen Janogy fick göra poäng igen och det blev såväl ett mål som en assist för henne. 1-0 gjorde hon själv och 2-0 spelade hon fram till Fernanda Da Silva. Piteå har nu tre poäng till godo till nedflyttning och det är absolut inget säkert avstånd, men det ger i alla fall lite andrum och det ger också laget en återvunnen tro på att man kan vinna fotbollsmatcher. Piteå var det bättre laget och Uppsala ser mer och mer ut som ett lag för Elitettan.
 
Vittsjö är ett lag i medgång just nu. Jag har skrivit en hel del om Vittsjös hot framåt och då främst tänkt på Clara Markstedt och Emily Gielnik. Jag tänkte mig inte att mittbacken Mie Leth Jans skulle rädda poängen till laget, men precis så blev det i Linköping på söndagen. Först gjorde hon 1-0 genom att fånga upp en boll efter en hörna genom att skjuta med vänstran och bollen tog en bana över Linköpings målvakt Cajsa Andersson. LFC kvitterade men just nu är Vittsjö ett lag i medgång och när man är det så gör man mål i 91:a minuten. Mie Leth Jans vann en duell mot Ebere Orji och nickade in segermålet. I och med Vittsjös seger så lever kampen om fjärde platsen i ligan.
 
I Stockholm gjorde Göteborg det alla hade förväntat sig; nämligen att besegra Djurgården. Göteborg borde vara det lag som skapar mest chanser av alla lag i allsvenskan. Mot Djurgården visar den officiella statistiken på 18 avslut, varav tio på mål. Ett av dessa avslut svarade Filippa Angeldahl för efter drygt 50 minuter. En tvåfotsdribbling och ett skott. Oerhört snyggt. Och det betydde 1-0 för GFC. Emma Koivisto och Rebecka Blomqvist fullbordade målskyttet.
 
Kristianstad ligger i kölvattnet bakom Göteborg och Rosengård och idag mötte de Eskilstuna på hemmaplan. Det blev åter seger för KDFF efter ett mål av Hailie Mace efter 66 minuter. Jag tror att det blir svårt för Kristianstad att ta sig upp på andraplatsen i tabellen, men de skapar ett litet tryck på toppduon och en förlust för Göteborg skulle dels innebära att Rosengård närmar sig guldet, men det skulle också innebära en tät kamp om silvret. För Eskilstuna är det just nu en helt annan kamp. Det tippade topplaget kämpar nu för sitt allsvenska liv och har endast två poäng till nedflyttning.
 
Med lite tur hade Örebros Lindsay Agnew skott gått i mål, men det stoppades av Rosengårds Katrine Vejes utstäckta ben. Med en lite bättre bollträff så hade Cali Farquharsons skott gått i mål, i stället gick det högt över. I stället var det Rosengård som tog ledningen, genom Anam Imo efter knappt 20 minuter. Med lite tur hade Örebros Nellie Liljas inlägg, som nådde Nathalie Hoff Persson petats i mål. I stället serverade Johanna Rytting Kaneryd en passning till Anna Anvegård, som fick göra sitt elfte mål för säsongen. I det skedet var Örebro ett slaget lag och Anna Anvegård fick även göra sitt tolfte mål för året och passerade därmed också Mimmi Larsson i antalet gjorda mål.