"Vilket väldigt bra LAG Kopparbergs/Göteborg FC är i år"

Publicerat i: Allmänt Agnes Granberg, Astrid Larsson, Briana Campos, Cajsa Hedlund, Cornelia Kapocs, Dejan Hashemi, Elin Abrahamsson, Elin Rubensson, Ellen Löfqvist, Fernanda Da Silva, Filippa Graneld, Guro Pettersen, Johanna Bååth, Josefin Johansson, Julia Karlernäs, Lina Thoreson, Mie Leth Jans, NIna Jakobsson, Nicole Odelberg Modin, Olivia Wänglund, Sejde Abrahamsson, Vilde Bøe Risa
Umeå föll med klara 4-0 (3-0) mot Piteå, men så långt efter tycker jag inte nykomlingen är.
I Göteborg är man imponerade över sitt egna lag och spänner bågen till att utmana Rosengård på allvar.
 
Julia Karlernäs svarade för ett äkta hattrick i träningsmatchen mot Umeå under lördagen. Två av dem var straffar och ett var på nick efter frispark, slagen av Fernanda da Silva.. 
Jag hade möjlighet att se den första halvleken och lite grand av den andra i matchen mellan Piteå och Umeå. Problemet för Umeå var att man inte riktigt hängde med inne i strafformrådet. Efter 21 minuter blev Fernanda Da Silva neddragen i straffområdet med straff som påföljd. Drygt fem minuter senare blev Emma Koivisto nedgjord. Vid båda tillfällena var nyutnämnde landslagsspelaren Julia Karlernäs straffskytt. Båda gångerna satte hon bollen till vänster om Umeås målvakt Agnes Granberg. Jag tycker ingen av straffarna var speciellt bra slagna och med lite tur hade Granberg tagit den andra. Hade hon gått på rätt håll på den första hade hon definitivt tagit den.
Givetvis var Piteå något starkare, men jag tycker ändå att UIK:s spel såg spännande ut där de verkligen verkar tro på sitt egna spel. Briana Campos på högerbacken fyllde hela tiden på offensivt och samma sak gjorde Elin Abrahamsson på vänsterbacken. Jag tror och hoppas att UIK klarar sig kvar i allsvenskan med den tron man har på sitt egna spel. 
Man ska också känna till att Piteå hade såväl Nina Jakobsson som Astrid Larsson, Josefin Johansson, Sejde Abrahamsson, Guro Pedersen och Ellen Löfqvist på bänken från start. Tränare Stellan Carlsson gav istället spelare som Olivia Wänglund, Maja Gren och Cajsa Hedlund chansen och det tyder på att PIF har en ganska bra bredd i truppen.
Piteå har på de två senaste matcherna 8-0 och två segrar. UIK har inte gjort mål på två matcher och har också två raka förluster. UIK har fortfarande en del att lära.
 
Göteborgs FC går från klarhet till klarhet och på lördagen besegrade GFC danska laget Nordsjälland med 2-0. Det är nästan omöjligt att jämföra två olika fotbollsmatcher eftersom alla kamper lever sitt egna liv. Dock konstaterar jag att Rosengård slog Nordsjälland med 5-0 och förmodligen säger det inget alls.
I Göteborg är dock tongångarna väldigt positiva och på deras hemsida står det bland annat meningar som "bättre än så här har det aldrig tidigare sett ut". och "Vilket väldigt bra LAG Kopparbergs/Göteborg FC är i år". 
Jag är också positiv till Göteborg anno 2020, men jag kan också skönja orosmoln på himlen. Elin Rubensson är oerhört viktig för laget och hennes skadelista verkar inte bli kortare. Utan Rubensson på plan är GFC försvagat.
Jag tycker inte Göteborg har samma bredd i truppen som exempelvis Rosengård har och det gör att Göteborg är väldigt beroende av vissa spelare. Vilde Bøe Risa är en sådan spelare som laget är beroende av. Jag tror inte Göteborg har vad som krävs för att rubba FC Rosengård från tronen och det grundar jag på punkterna ovan. Kvalitetsmässigt har de en väldigt bra trupp, men de kommer att falla på bredden. Tränare Mats Gren har tidigare sagt att han vill ha in ytterligare någon offensiv spelare och får de det så ser det naturligtvis helt annorlunda ut.
I matchen mot Nordsjälland gjorde Pauline Hammarlund och Filippa Curmark målen. På GFC:s hemsida säger man också att Curmark varit ett riktigt utropstecken och en av de allra bästa.
 
IK Uppsala spelade på lördagen mot Kvarnsveden och de studsade tillbaka efter förra veckans förlust i cupen med 4-0 mot Piteå. Givetvis är Kvarnsveden ett svagare lag än vad Piteå är, men ändå skönt för nykomlingen att få med sig en seger.
Enligt Uppsalas hemsida så tog Kvarnsveden ledningen, men att Beata Olsson kvitterade innan paus. I den andra halvleken ökade Uppsala och gjorde 2-, 3-, och 4-1 genom Lina Thoreson, Cornelia Kapocs och Nicole Odelberg Modin.
Odelberg Modin säger till klubbens hemsida:
-Vi måste jobba på att komma in i matcherna direkt från start och bli lite tuffare i närkamperna inför fortsättningen.
 
Vittsjö GIK matchade mot Hässleholms IF:s pojkar 15 år och spelade 1-1. Mie Leth Jans svarade för VGIK:s enda mål och det gjordes efter hörna. Enligt mina källor såg det bättre ut än förra veckan och att det var ett okej resultat.
Växjö DFF spelade smålandsderby mot IFK Kalmar i fredags och föll med matchens enda mål och det borde oroa allsvenska Växjö och stärka elitettanlaget Kalmar.
 
Andra helgresultat:
Hammarby - Sandviken 3-0 
Mål: Dajan Hashemi (2), Filippa Graneld
Intressant att notera är att Sandviken numera tillhör elitettan sedan de tagit Kungsbackas plats.
 
Ängelholms FF - Västra Karup 1-3 (1-2)
ÄFF:s mål: Johanna Bååth
Vi mötte ett betydligt mer rutinerat lag så det var inget att säga om. Dock var det en lärorik fight för våra unga spelare. I går var snittåldern runt 17 år.