Borde Nellie Karlsson skaffa en hund?

Publicerat i: Allmänt Adelisa Grabus, Amanda Ilestedt, Amanda Kander, Cecilia Edlund, Emma Kullberg, Emmi Alanen, Hanna Glas, Lena Blomkvist, Lina Thoreson, Linda Maserame Motlhalo, Loes Geurts, Magdalena Eriksson, Nathalie Björn, Nellie Karlsson, Nellie Lilja, Ngozi Okobe, Olivia Schough
Egentligen är Svenska cupen i detta skede ganska ointressant. Det är först i nästa skede det blir viktigt. Det är i nästa skede det ska koras cupmästare. Än så länge är cupen endast träningsmatcher för klubbarna och en liten fingervisning kring hur lagen ligger till just nu.
 
Till helgen är det åter dags för Svenska cupen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; lottningen är ologisk och orättvis. Rosengård och Kristianstad har fått en lottning som är allt för enkel och ger minimalt för ett lag som aspirerar på att gå långt i Europa. Jag har dock ingen bra lösning på hur man skulle kunna göra i stället för att undvika liknande lottningar i framtiden.
Jag gillar IS Halmia eftersom jag har verkat i klubben i ett antal år och också upplevt härliga tillfällen där. Dock är det en meningslös match för Rosengård, som ska möta just ISH. Det är fantastiskt kul för Halmia att få möjlighet att mäta sig med mästarna, men det kommer att ge noll. Om Rosengård gasar och ställer upp med bästa lag så blir det tvåsiffrigt. Samma sak borde gälla för Kristianstad i deras match mot Västerås BK 30.
 
Grupp 1:
Det står mellan Kristianstad och Rosengård kring vem som ska knipa förstaplatsen och semifinalplatsen. Det kommer att handla om målskillnad och det kommer att handla om en enda match som kommer att avgöra; den mellan just Rosengård och Kristianstad. Idagsläget har KDFF bäst målskillnad och leder gruppen. Bibehåller de en bättre målskillnad efter helgen så räcker det med oavgjort för dem medan FC Rosengård måste vinna i sista omgången. Dock tror jag att det är FCR som sitter med målskillnadstrumfen inför sista omgången.
 
Tips:
IS Halmia - FC Rosengård 0-8
Kristianstad - Västerås BK 30 6-0 
 
Grupp 2:
Denna grupp är betydligt tuffare och betydligt jämnare. I förra omgången tappade Vittsjö två viktiga poäng mot Växjö i jakten på gruppseger. Det sägs att släkten är värst och det kan VGIK skriva under på. Det var nämligen förre Vittsjö-spelaren Emmi Alanen som kvitterade för Växjö efter drygt 30 minuter. Den poängen kan komma att väga tungt framöver.
Gruppen toppas av Göteborg som komfortabelt slog Linköping på hemmaplan med 3-1. På söndag tar Växjö emot Göteborg och den som vinner denna match har en bra chans att vinna gruppen.
Linköping är piskade att slå Vittsjö i Hässleholm för att ha någon som helst chans att blanda sig i gruppsegern.
Jag tycker att det är bäddat för en ren gruppfinal mellan Göteborg och Vittsjö nästkommande helg.
 
Tips:
Växjö - Göteborg 1-3
Vittsjö - Linköping 2-1
 
Grupp 3:
I förra omgången besegrade Djurgården AIK med 4-2. Det kan tyckas ganska enkelt med sanningen var en helt annan. AIK:s Adelisa Grabus gav AIK ledningen efter en knapp timme och då var DIF illa ute. Linda Maserame Motlhalo gjorde en succéartad debut för Djurgården och svarade för 2-2 och 4-2 medan Olivia Schough såg till att göra 3-2.
Djurgården har förstärkt sitt innermittfält när de i veckan gjorde klart med Amanda Kander, som närmast kommer från LB07. Jag tror den värvningen kan vara viktig för DIF.
Eskilstuna hade lite jobb med att besegra allsvenska nykomlingen Umeå IK. United lyckades dock vinna efter ett sent mål av Ngozi "Sonia" Okobi.
Detta betyder att det inför den andra omgången står allt på spel. AIK och Umeå måste vinna för att ha kvar chansen. 
Jag tror att det är Eskilstuna United som sitter i förarsätet efter lördagens matcher.
 
Tips:
AIK - Eskilstuna 0-2
Djurgården - Umeå 1-1
 
Grupp 4:
Det ska bli oerhört intressant att se hur väl Uppsala kan stå upp mot KIF Örebro i denna grupp. Uppsala måste vinna eftersom de föll mot Piteå med hela 4-0 i förra omgången. Jag tror IK Uppsala behöver ett bra resultat mot Örebro på lördag för att känna att de kan hänga med i allsvenskan senare. Jag tror dock inte de har en chans att ta sig vidare i cupen. IKU har endast allsvenskt motstånd i cupen; i övrigt har man valt att möta lag från elitettan och det tror jag är ett dumt beslut. Jag tror Uppsala hade tjänat på att möta fler allsvenska lag under försäsongen.
Piteå möter Mallbacken på lördag och det kommer inte att bli någon match för norrbottniskorna.
 
Tips:
Mallbacken - Piteå 0-4
KIF Örebro - Uppsala 2-0
 
Smått och gott från allsvenskan och annat
  • Det bör vara svårt att ta en plats i landslagets backlinje. Vem ska flytta på Magdalena Eriksson, Amanda Ilestedt, Nathalie Björn, Jonna Andersson, Hanna Glas eller Emma Kullberg? 
  • IK Uppsala besegrade BP i förra veckan med hela 5-0. Uppsalas Lina Thoreson svarade för tre mål. Skönt för Uppsala men det kommer att vara skillnad på att möta ett bottenlag i elitettan och Piteå i den allsvenska premiären.
  • Som sagt; Amanda Kander från LB07 till Djurågrden. DIF behöver kompetens in i truppen men jag tror att de också behöver en riktigt bra försvarsspelare.
  • Det är uppenbart att Vittsjö snart har klart med en ny forward och att det rör sig om en landslagsmeriterad sådan. Tränaren Thomas Mårtensson säger till Norra Skåne att det är viktigt att övergången blir klar snart och att det är en spelare i matchform.
  • Piteås Lena Blomkvist och Cecilia Edlund har varit borta från spel på grund av skador. Blomkvist har en stukning och Edlund en överansträngd lårmuskel; det bör inte vara några större bekymmer att läka.
  • Nellie Lilja säger till KIF Örebros hemsida: "Här har alla en chans att få spela och det är viktigt att alla behandlas lika". Hoppsan. Var det någon bitter eftersmak från tiden i Rosengård?
  • Göteborgs FC förlägger en del matcher till Gamla Ullevi och Nya Ullevi. Det betyder att klubben kommer att ha tre hemmaplaner under säsongen. Fyra matcher kommer att spelas på sedvanliga Valhalla. Sex matcher kommer att spelas på Gamla Ullevi och en match på Nya Ullevi. Detta borgar för bra publikdrag kring GFC under 2020 och mycket bra för damfotbollen.
  • En stor fråga för Växjös Nellie Karlsson borde skaffa hund eller inte. På Instagram såg hon lite ensam ut på sin skogsprommenad så jag röstar för att hon ska skaffa en hund. Växjö är för övrigt en av ligans bästa på att lägga ut på Instagram.
  • Göteborgs Loes Geurts har nu noterats för 125 landskamper för Nederländerna.
  • Ängelholm gjorde en bra match mot Eskilsminne i DM. Tyvärr förlust efter en hårt dömd straff. Det var dock vi som var det spelförande laget. Det gäller att sätta dit chanserna.