Veckans lag: Vecka 28

Publicerat i: Allmänt Anna Oskarsson, Ayinde Halimatu, Clara Markstedt, Filippa Angeldahl, Julia Roddar, Karin Lundin, Olivia Schough, Pauline Hammarlund, Sabrina D´Angelo, Sandra Adolfsson, Stina Blackstenius, Svava Rós Gudmundsdóttir, Therese Sessy Åsland, Vaila Barsley, Vilde Bøe Risa
Mitt veckans lag är inte helt rättvist uttaget eftersom jag inte sett alla matcher denna vecka. Jag tycker ändå att det finns en poäng att lyfta bra prestationer.
 
Det blev en riktigt het derbymatch i Vittsjö, där målen haglade tätt (3-3). Det var utvisningar, skador, straff på tilläggstid och det enda som saknades var väl fullsatta läktare. Med publik på läktaren hade detta förmodligen blivit den mest klassiska debymatchen lagen emellan.
 
Uppsala förlorade för första gången i år och gjorde det mot ett stabilt Piteå. Lika stabila verkar Linköping vara och även de vann med 1-0.
Tabellen toppas efter tre omgångar av Linköpings FC, som har maximala nio poäng. De skuggas av Göteborg och Piteå på sju poäng. I botten återfinns Växjö, Kristianstad, Umeå, Djurgården och Vittsjö, som alla står på en poäng.
 
Veckans lag:
Som sagt; mitt veckans lag grundar sig på det jag faktskt sett. Det är därför ett ganska orättvist lag, men så får det vara.
 
Målvakt:
Sabrina D ´Angelo (Vittsjö) - som räddade första poängen för sitt lag. Visserligen ordnade hon till straffen själv men just straffräddningen var en prestation som räcker till i mitt veckans lag.
 
Backar:
Anna Oskarsson (Eskilstuna), som i mitt tycke höll rent på sin kant i matchen mot Rosengård och hade dessutom modet att anfalla när matchen tillät det. Jag behåller Vaila Barsley (Eskilstuna) i veckans lag. Hon är definitivt en sann försvarsgeneral som håller i hop sitt lags försvarsspel. 
Sandra Adolfsson (Vittsjö), som likt Barsley, är ovärderlig för sitt lags försvarsspel. Adolfsson haltade betänkligt mot slutet av matchen mot Kristianstad och jag hoppas verkligen att hon kan spela nästa match mot Djurgården.
 
 
Mittfält:
Olivia Schough (Djurgården) tycker jag gjorde en bra match mot Linköping och ställde till en del oreda för Linköping med sina djupledslöpningar i omställningsspelet. Julia Roddar (Göteborg) som stundtals hade lekstuga på sin vänsterkant och låg bakom många inspel och inlägg. 
Therese Sessy Åsland (Kristianstad) svarade på nytt för en bra insats i derbyt. Dels är hon bra på att vinna boll men hon har också kvaliteter i att servera passningar och att täcka bollen. Eveliina Summanen (Kristianstad) ska också vara med eftersom jag tycker att hon var en av de bättre spelarna på banan mot Vittsjö. Hon vinner andrabollar och serverar passningar på ett bra sätt. Femte mittfältaren är Ayinde Halimatu (Eskilstuna) som gjorde ett fantastikt jobb på båda hållen i segermatchen mot Rosengård.
Här hade jag också kunnat ha med Vilde Bøe Risa och Filippa Angeldahl från Göteborg, eftersom jag tycker att de gjorde en bra match mot Växjö.
 
Forwards:
Hade inte Clara Markstedt (Vittsjö) dragit på sig ett onödigt rött kort, som ändrade förutsättningarna i derbyt, så hade hon varit given. Nu blir det i stället Svava Rós Gudmundsdóttir (Kristianstad), som med sina två mål tar forwardsplatsen. Även Örebros Karin Lundin blev tvåmålsskytt och hon får den andra platsen.
Stina Blackstenius kunde också tagit platsen och givetvis var Pauline Hammarlundh också aktuell.
 
Så här blev det:
 
Sabrina D ´Angelo 
 
Anna Oskarsson - Vaila Barsley - Sandra Adolfsson
 
Julia Roddar - Eveliina Summanen - Therese Åsland - Ayinde Halimatu - Olivia Schough
 
Svava Rós Gudmundsdóttir - Karin Lundin