Premiär på bloggen: Veckans lag

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Brett Maron, Caroline Seger, Ebere Orji, Emelie Lundberg, Glodis Perla Viggosdóttir, Jelena Čanković, Loreta Kullashi, Mia Carlsson, Nilla Fischer, Petra Johansson, Sanne Troelsgaard, Therese Sessy Åsland
Omgång två av årets allsvenska är avklarad och naturligtvis ska jag, precis som många andra, ha ett veckans lag i min blogg. Jag tänker mig att det ska komma ett veckans lag i början av varje vecka och här kommer det första.
 
Jag hade absolut inte förväntat  mig att Linköping skulle leda serien efter två omgångar. Man ska givetvis inte dra för stora växlar av resultaten så här i inledningen. Serien måste sätta sig först innan man kan se tendenser. Kristianstad har exempelvis ett mördarschema inledningsvis och deras status får man nog avvakta till omgång fem eller sex innan man kan säga hur det kommer att bli.
Från omgång 2 av allsvenskan får man nog säga att Linköpings vändning i Vittsjö var en överraskning. Även Eskilstunas poängkap i slutsekunderna var en liten överraskning. Dock ska man säga att United lärt sig läxan på hur man ska försvara sig mot Göteborg och de gjorde det svårt för GFC:s vassa forwards. 
 
Som vanligt var det många bra prestationer i alla matcher. Det är omöjligt för mig att ha full koll på alla lag och matcher, men min veckans elva ser ut så här och jag har satt upp en 3-5-2-uppställning:
 
Målvakt: 
För mig handlar det om två målvakter under omgång 2. Den ena är Eskilstunas Emelie Lundberg, som svarade för en rad fina räddningar. Dock faller mitt val på Kristianstads Brett Maron; som gjorde ett par extraordinära räddningar i mötet med FC Rosengård.
 
Backar:
Här har jag valt Nilla Fischer som kom upp i den nivå av ledarskap som jag tycker ska anstå en så pass rutinerad spelare. Jag har tidigare inte tyckt hon hållit den nivå jag önskat. Mot Vittsjö kom hon upp i en nivå som är bra.
I mitt tycke så var Eskilstunas Vaila Barsley den stora försvarsgiganten under denna omgång, så hon var den första backen jag tog ut i mitt veckans lag. Den tredje backen i mitt lag blir Kristianstads Mia Carlsson, som höll i hop KDFF:s backlinje.
 
Mittfält:
Trots att Kristianstad föll mot Rosengård tycker jag att det fanns många bra prestationer hos hemmalaget. Therese Sessy Åsland var en som slet kopiöst och gjorde livet surt för en del spelare i Rosengård. Från samma match tycker jag att Caroline Seger var bra. Hon var lugn och trygg och skapade förutsättningar för andra i laget. Jag tycker helt enkelt att hon gjorde andra spelare bättre. Sanne Troelsgaard är en oerhört nyttig spelare för sitt lag och väldigt jobbig för motståndarna att möta. En annan spelare som är jobbig för motståndarna att möta är Petra Johansson och efter insatsen för sitt Eskilstuna i segermatchen mot Vittsjö så ska hon vara med i mitt veckans lag.
Den femte spelaren i mitt lag för veckan är Jelena Čanković, som var synnerligen aktiv för sitt Rosengård i Kristianstad. Hon låg också bakom målet då hon slog hörnan som Glódis Perla Viggosdóttir satte.
 
Forwards:
När det kommer till forwardsplatserna så har jag valt en spelare som räddade en poäng i slutskedet. Naturligtvis pratar jag om Eskilstunas  Loreta Kullashi. Det är ingen tillfällighet att det är hon som sätter dit bollen i en tilltrasslad situation. Den andra forwarden jag valt är Linköpings Ebere Orji. Samtidigt som jag skriver ser jag hennes timing i djupledslöpningen mot Vittsjös backlinje framför mig och det efterföljande avslutet, som betydde 1-1.
 
Brett Maron
 
Nilla Fischer - Vaila Barsley - Mia Carlsson
 
Therese Sessy Åsland - Caroline Seger - Sanne Troelsgaard - Petra Johansson - Jelena Čanković
 
Loreta Kullashi - Ebere Orji