Jag är tveksam till Mats Gren

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Anam Imo, Andrea Pajovic, Beata Kollmats, Ebba Wieder, Edina Filekovic, Emma Kullberg, Haile Mace, Jelena Čanković, Matilda Eriksson Kristell, Mats Gren, Mie Leth Jans, Mimmi Larsson, Natalia Kuikka, Saga Ollerstam, Vilde Bøe Risa
Det är ett nytt år och de allsvenska trupperna börjar att sätta sig. Om knappt två månader ska lagen tävla, då Svenska Cupen inleds.
Jag har tidigare presenterat nyförvärv och spelarförluster. I ett antal inlägg kommer jag nu att presentera de allsvenska lagens trupper samt ge en kort kommentar kring varje trupp.
 
FC Rosengård:
Målvakter: Zecira Musovic, Emma Lind
Backar: Jessica Samuelsson, Nathalie Björn, Glódis Perla Viggosdóttir, Malin Levenstad
Mittfält: Hanna Bennison, Fiona Brown, Jelena Cankovic, Nellie Lilja, Johanna Rytting Kaneryd, Caroline Seger, Sofie Svava, Sanne Troelsgaard.
Forwards: Mimmi Larsson, Anna Anvegård, Anam Imo
Nya: Mimmi Larsson (Linköping)
Förluster: Haile Mace, Ebba Wieder (Vittsjö), Mie Leth Jans (Vittsjö), Edina Filekovic.
 
FC Rosengård har en trupp som definitivt bör kunna slåss om guldet även 2020. De har tappat Mace, Wieder, Jans och Filekovic. Ingen av dem har spelat många matcher från start så att de försvinner från klubben är snarare strategiska förändringar än att de tappat dem. 
FC Rosengård ser ruskigt starka ut offensivt med spelare som Anvegård, Imo Larsson och Čanković. De ser dock något svagare ut i defensiven. De har bra spelare i backlinjen, men de hade eventuellt behövt fylla på i numerären. Jag är rätt övertygad om att klubben har någon spelare att plocka in från de egna leden. 18-åriga Matilda Eriksson Kristell är ett sådant exempel, som mycket väl kan blomma ut under 2020.
Jag tror att FCR är nöjda med sina målvakter, sitt mittfält och sina forwards. Jag tror att vi kan komma att få se ytterligare någon värvning i backlinjen. Saga Ollerstam är 21 år och spelar i LB07, det skulle kunna vara något för FC Rosengårds backlinje.
 
Göteborgs FC
Målvakter: Jennifer Falk, Loes Geurts
Backar: Emma Berglund, Emma Koivisto, Beata Kollmats, Emma Kullberg, Catrine Johansson.
Mittfält: Hanna Andersson, Filippa Angeldal, Filippa Curmark, Julia Roddar, Elin Rubensson, Julia Zigiotti Olme, Vilde Bøe Risa, Natalia Kuikka.
Forwards: Rebecka Blomqvist, Pauline Hammarlund, Evelyn Ijeh.
 
Precis som Rosengård så ser Göteborg aningens tunna ut på backsidan. Laget har värvat Emma Kullberg från KIF Örebro och hon lär ta plats bredvid Beata Kollmats i den centrala backlinjen.
Emma Berglund har varit skadeförföljd och är ett osäkert kort även inför 2020. Som truppen ser ut nu lär Göteborg vara hänvisade till att spela med en trebackslinje. Klubben har en egen backprodukt i 17-åriga Andrea Pajovic, som eventuellt skulle kunna gå in i truppen, för att fylla på backsidan.
På mittfältet ser det stabilt ut, även om man inte riktigt vet om Bøe Risa fortsätter eller inte. Det råder även lite oklarheter kring Kuikka. Mitt tips är att båda fortsätter i Göteborg och enligt klubbens hemsida finns det med i spelartruppen.
Göteborgs FC har gjort förändringar på tränarsidan och även om Mats Gren är en erfaren fotbollsmänniska så har han faktiskt inte varit tränare på fem år. Det är inte hur enkelt som helst att kliva in i den rollen som tränare, när krav resultat kommer vid första anställningsdagen. Jag ställer mig frågande till rekryteringen av Mats Gren. Jag tror inte på det.