Sociala medier: Emmi Alanen blev iskall UPPDATERAD

Publicerat i: Allmänt Alexandra Jonasson, Amanda Edgren, Amanda Johnsson Haahr, Anna Welin, Elena Aristodemou, Emmi Alanen, Hanna Bennison, Linn Vickius, Maria Hovmark, Maria-Möller Thomsen, Mikael Kindgren, Sandra Adolfsson, Shannon Lynn, Therese Ivarsson
Varje dag kollar jag sociala medier och nästan varje dag blir det flera gånger. Instagram, Twitter och Facebook är förträffliga på många sätt. Framförallt kan det ge en inblick vad lagen i OBOS Damallsvenskan gör till vardags.
 
I Vittsjö GIK ser jag, via Instagram, att Sandra Adolfsson börjat att träna med boll igen. Tillsammans med sambon och VGIK:s målvakt Shannon Lynn kör de enklare teknikövningar, utan motstånd. Det verkar lovande för Sandra och för laget.
Lite märkligt kan jag tycka att ett lag på högsta fotbollsnivå i Sverige behöver gå ut med allmosehoven för att få ihop pengar till ett träningsläger. En del av mig säger att det är bedrövligt att ett damallsvenskt lag ska behöva gå till allmänheten för att få ihop pengar till ett läger.
En annan del av mig undrar om man prioriterar rätt om man ska be om pengar för ett läger om man inte har pengarna? Hursom helst så saknas det 17 900 kronor innan Vittsjös läger är i hamn. Jag tror att de kommer att fixa det.
 
I Djurgården har man verkligen drabbats av en av fotbollens mardrömmar. Nyförvärvet från Danmark Maria Hovmark åkte på en knäskada i derbyt mot AIK förra helgen och dessvärre var det en korsbandsskada. Jag lider med Hovmark och det tycks vila någon slags förbannelse över Djurgårdens satsning mot den absoluta toppen.
 
I Växjö får vi, via Instagram, veta att det snöat i Växjö och att det var en fotosession i Göteborg. Vi får också se diverse övningar från Rosengårds läger i Sydafrika, där bland annat Hanna Bennison är farligt nära ett gäng lejon. 
Det är semelbakning i Piteå och Emmi Alanen och Alexandra Jonasson i Växjö får en sällsynt iskall upplevelse när de i rehabiliterande syfte tar sig ett isbad. Växjös Amanda Johnsson Haahr fick en utmaning att prata danska men har nu återgått till sin halländska. Personligen tycker jag att Johnsson-Haahr fått en liten touch av göteborgska efter sin tid i staden.
Jag noterar också att man återigen fikar i Piteå och det verkar vara en allmänt avslappnad atmosfär i Norrbotten.
I KIF Örebro har man, via Facebook valt att lyfta fram sitt talanglag och har där en intervju med nye tränaren Mikael Kindgren.
I Eskilstuna United fortsätter man att använda olika medier till att marknadsföra sina spelare. I veckan har nyförvärvet Elena Aristodemou intervjuats och hon beskriver sig själv som introvert, hårt jobbande och ambitiös. Den cypriotiska landslagsspelaren berättar vidare att hon ser det fysiska spelet i Sverige som den största utmaningen.
Många av allsvenskans klubbar har just nu även en utbildning i matchfixning och det grundar sig naturligtvis på att spel på matcher i damallsvenskan blir större och större.
Göteborgs FC har team-buildining. Växjös Maria-Möller Thomsen pulsar ut i snön och pratar danska under sin dag som Instagramansvarig i klubben.
 
Det spelades en match med hyfsad dignitet under torsdags kvällen och det var Kristianstad mot Eskilstuna. KDFF vann med 3-1 och i Eskilstuna säger tränare Magnus Karlsson till klubbens hemsida:
Jag är nöjd med prestationen, vi fick öva på duellspelet och stod upp bra. Vi släppte in lite onödiga mål, främst med tanke på att de egentligen inte kom som följd av bra spel av motståndaren.
Från båda håll berättar man att matchen hade ett högt tampo med mycket dueller och närkamper och på Kristianstads hemsida säger man att "tempot i matchen var högt och närkamperna tuffa som i en cupfinal".
KDFF:s mål gjordes av Therese Ivarsson, Amanda Edgren och Anna Welin. Eskilstunas mål gjordes av Linn Vickius.
 
Elitettan fortsätter att vara ett sorgebarn. Först hoppade Assi av ligan sedan LB07 och till slut kom även Kungsbackas avhopp. Jag kan inte annat än att bli irriterad på hur Kungsbacka agerat och i vilken värld de levat i? Inga pengar och inga spelare när kalenderåret 2020 öpnnade. Hur trodde man att det skulle gå? Vad är det för typ av respekt gentemot sina medtävlande? Hur ska någon ha möjlighet att fylla Kungsbackas plats nu??? Inget ersättningslag kommer att få en rimlig chans att förbereda sig för spel i elitettan. Jag tycker att Kungsbacka borde slängt in handduken för länge sedan. Detta är en skam mot hela sporten.
Samtidigt kan jag känna att det skulle vara helt orimligt om exempelvis fjolårsjumbon i herrallsvenskan AFC Eskilstuna tvingades dra sig ur superettan och samtidigt lag som Norrby, Trelleborg eller Dalkurd också hoppade av.
Återigen sätts seriepyramiden på damsidan i fokus. Så länge pengarna inte finns i den näst högsta serien så måste Svenska Fotbollförbundet återgå till en norr- och en söderserie. Punkt slut.
 
Förra veckan drog svenska cupen igång, men nu gör den uppehåll fram tills mitten av mars. Istället ägnar sig lagen åt träningsläger eller träningsmatcher.
 
Så här matchar lagen i helgen:
 
Göteborgs FC: Möter FC Nordsjälland hemma på Valhall på lördag klockan 14.00.
 
Vittsjö GIK: Möter Hässleholms IF:s P-15-lag i Hässleholm på lördag klockan 13.00.
 
Växjö DFF: Möter IFK Kalmar i tipshallen i Växjö på fredag klockan 19.00.
 
KIF Örebro: Passar på att ta en ledig helg. Laget kommer att ha matcher varje helg framöver så det kan vara klokt att vara ledig en helg.
 
Kristianstads DFF: Mötte Eskilstuna United hemma under torsdagskvällen och vann med 3-1.
 
Eskilstuna United: Mötte Kristianstads DFF borta under torsdagskvällen och föll med 3-1.
 
Linköpings FC: Möter FC Eskilstuna Citys pojkar 16 under fredagen.
 
Umeå IK: Möter Piteå IF borta på lördag klockan 13.45.
 
Piteå IF: Möter Umeå IK på hemmaplan på lördag klockan 13.45.
 
IK Uppsala: Möter Kvarnsveden på bortaplan på lördag klockan 14.00.
 
FC Rosengård: Befinner sig för närvarande i Sydafrika på läger.
 
Djurågrdens IF: Verkar att vara lediga under helgen.
 
Ängelholms FF: Möter Västra Karup i första omgången av DM i Förslöv klockan 13.00