Var inte Ini-Abasi Umotong klar för Växjö redan i tisdags?

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Ali Riley, Anam Imo, Anke Preuss, Emily Gielnik, Fiona Brown, Hanna Bennison, Ini-Abasi Umotong, Johanna Rytting Kaneryd, Jonas Eidevall, Katrine Veje, Leif Strandh, Lindsay Agnew, Madelen Janogy, Olof Unogård, Sanne Troelsgaard
I går skrevs det i olika medier att Växjö gjort klart med en anfallare och att det nu är officiellt. Jag hävdar att det var officiellt redan i tisdags.
 
Flera medier uppgav under gårdagen att Växjö gjort klart med en ny anfallare i och med att de värvat in nigerianskan Ini-Abasi Umotong. Jag skulle vilja påstå att det var officiellt redan den 29 juli. När jag i tisdags gick in på klubbens hemsida och klickade på deras trupp så fanns det en Ini-Abasi Umotong längst ner bland forwards. Om en spelare finns på klubbens hemsida menar jag att det är officiellt. Strunt samma. Växjö har en ny forward och jag tror att det är bra för laget att de får in ytterligare offensiva resurser.
 
Enligt Aftonbladet så förstärker även KIF Örebro sin trupp med spelare. Det handlar om Lindsay Agnew, en 25-årig wingback från Kanada. Till tidningen säger sportchef Jonas Karlberg:
Vi har gjort klart med den spelaren vi hade hoppats att vi skulle få.
Örebro har inte gått ut med nyheten på sin hemsida och Karlberg uttalar heller inte namnet på spelaren i sitt uttalande, men jag skulle tro att Aftonbladets uppgifter stämmer.
Det är fortfarande oklart var Madelen Janogy kommer att hamna. Enligt Fotbollskanalen står det mellan Piteå och Linköping där den senare klubben verkar vara mest aktuell. PIF:s sportchef Leif Strandh säger till Fotbollskanalen:
- Ja, vi hade en dialog via mail igår med Maria. Det är den senaste kontakten och det ligger ett bud där som vi egentligen inte har fått någon återkoppling på. Utan det är mer ”vi hör vad ni säger”.
Enligt artikeln verkar Piteå tro att det lutar åt att Janogy väljer Linköping och Olof Unogård säger i samma artikel:
- Vi har en dialog med henne och vi förstår att det säkert är fler föreningar som har det - med en sådan duktig spelare. Utöver det vill vi inte kommentera vilka spelare som varit på besök och inte, eller hur långt vi är i förhandlingar.
 
Matcherna duggar tätt och redan i morgon är det fyra nya matcher. Jag kommer inte skriva något längre inför dessa matcher utan mest tippa matchernas utgång.
 
Kristianstad - Umeå Tips: 3-1
Kristianstad är verkligen på gång och har fem raka matcher utan förlust. Umeå tog poäng senast mot Växjö men tappade dock en 2-0-ledning. 
Jag tror att KDFF kommer att haka på topplagen och vinna denna match som startar redan klockan 12.00 i morgon.
 
Rosengård - Piteå Tips: 2-1
Rosengård har en holmgång bakom sig då de mötte Göteborg i en tidig seriefinal i torsdags. I den matchen var det tight, tufft och högt tempo. Det kan ha satt sina spår hos spelarna och frågan är om de hunnit återhämta sig? 
Jag kan tänka mig att Rosengård kommer att rotera lite spelare och det kommer inte att påverka lagets prestation nämnvärt. Hanna Bennison, Katrine Veje, Johanna Rytting Kaneryd, Ali Riley, Fiona Brown och Anam Imo satt alla på bänken senast och Sanne Troelsgaard klev av efter 75 minuter. Jag säger inte att Jonas Eidevall kommer spela dessa spelare men de torde vara mest fräscha i kroppen för att klara en ny batalj i morgon.
Piteå tappar mark och är på väg att tappa kontakten med topptrion i och med två raka förluster; först mot Växjö hemma och sedan mot Kristianstad i onsdags. De böver snart plocka poäng igen om de har ambitionen att hänga kvar där uppe. Denna match kommer dock bli för svår för dem.
 
Växjö - Djurgården Tips: 2-2
Växjö har två raka matcher utan förlust och i dessa tagit fyra tunga poäng. Dessutom hämtade de upp ett 0-2-underläge och det lär stärka moralen i laget rejält. Djurgården har samma facit i de två senaste matcherna och dessutom visat upp ett spel som sett lovande ut. 
 
KIF Örebro - Vittsjö Tips: 2-1
KIF Örebro tycker jag föll med flaggan i topp senast mot Linköping. Laget skapade en hel del mot topplaget och borde eventuellt tagit minst en poäng. 
Vittsjö tog en helt nödvändig seger senast mot Uppsala men det höll på att gå åt helsike på slutet. Vittsjö hade för en gångs skull full trupp och kunde göra hela fyra byten. Dock skedde de två sista bytena i 90:e respektive 93:e matchminuten så det betydde inte att man vilade spelare från startelvan nämnvärt. 
Dock så fick nyförvärvet Emily Gielnik komma in på plan för första gången och målvaktsförvärvet Anke Preuss var också med i truppen senast.
 
Måndagens matcher
 
Göteborg - Linköping Tips: 1-0
Här kan vi snacka om en prestigematch, på gränsen till hatmatch? Göteborg och Linköping har haft ett par duster utanför plan i år och den mest omskrivna har varit tvisten kring Stina Blackstenius övergång. För Göteborg duggar de högkaratiga matcherna tätt. Seriefinal i torsdags och man kan nästan kalla även denna match för en tidig seriefinal. Linköping klassar jag som underdog i denna match eftersom det är Göteborg som är favoriter till guldet. LFC har dock överraskat väldigt positivt på mig och många andra.
Jag sätter dock ett litet frågetecken kring Linköpings form eftersom de föll mot Umeå på bortaplan och senast vann de med nöd och näppe mot KIF Örebro på hemmaplan.
 
Eskilstuna - Uppsala Tips: 2-0
Eskilstuna har lite att bevisa om de ska vara med på den övre halvan. Förlusten mot Djurgården senast var nog inget man ville ha eller räknade med. Laget har varit lite ojämnt där toppen var i segermatchen mot Rosengård och botten mot Djurgården; i alla fall resultatmässigt.
Eskilstuna kan haka på topp-fem men då måste de vinna matcher som mot Uppsala på hemmaplan och det tror jag de gör.
Uppsala har tre raka förluster bakom sig, men hade en fin start som givit dem lite poäng som ger andrum. Dock blir det andrummet mindre och mindre.