Islossningen kom - precis som jag trodde

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Almira Spahic, Djurgårdens IF, Emma Holmgren, Fanny Lång, Frida Manuum, Ingbjörg Siguradottir, Laura Rapp, Lina Hurtig, Linköpings FC, Mia Jalkerud, Mimmi Larsson, Stina Blackstenius, Tilde Lindwall
Jag har kritiserat Lina Hurtig, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson och Linköping vid flertalet tillfällen under hösten. Dock hade jag på känn att de någon gång skulle få det att lossna. Det gjorde det mot Djurgården. Alla gjorde mål och det var bra mål.
 
Det måste ha känts skönt att heta Blackstenius, Larsson och Hurtig under torsdagen. Alla gjorde mål mot Djurgården och äntligen visade de lite av de kvaliteter de faktiskt har.
Jag gillar att kunna säga: "vad var det jag sa" och det kan jag säga eftersom jag trodde på en islossning för anfallstrion mot Djurgården inför matchen. Det blev dock bättre än ett varsitt mål då Mimmi Larsson noterades för två fullträffar. 
Lina Hurtig inledde målskyttet genom en snygg nick när hon löpte ifrån hela DIF:s försvarslinje och nick-sköt in ledningsmålet.
 
På tilläggstid i den första halvleken visade domare Laura Rapp ett oerhört tydligt kroppsspråk på en straffsituation, som för mig möjligen var straff, men inte en supertydlig sådan. LFC:s Frida Manuum slängde sig för att täcka Tilde Lindwalls skott. Bollen tog möjligen på armen, eller så tog bollen vid nyckelbenet någonstans. Hur som helst så blåstes det för straff och straffen slogs av Mia Jalkerud. Emma Holmgren räddade straffen, men assisterande domaren Almira Spahic menade att Holmgren gått för tidigt, vilket i mina ögon var helt felaktigt. I Skottögonblicket har Holmgren båda fötterna på mållinjen.
Djurgården blev med andra ord inbjudna i matchen men den chansen tog laget inte då det till slut blev en klar hemmaseger. 
 
I den andra halvleken gick ridån ned för Djurgården när Mimmi Larsson grundlurade såväl Ingibjörg Sigurdardóttir som Fanny Lång med sin löpning inne i boxen. Sigurdardóttir tittade boll och tappade Larsson och DIF:arens uppgivenhet efter det målet signalerade tydligt att loppet på något sätt var kört. I alla fall denna afton.
Mimmi Larsson löpningar gjorde sig gällande även vid Linköpings tredje mål. Fyra spelare i Djurgården ägnade all sin uppmärksamhet åt Lina Hurtig, som slog inlägget till Larsson och med öppet mål missade inte Mimmi Larsson.
Linköpings målvakt Emma Holmgren hann med en "TV-räddning" i den 68:e minuten på Djurgårdens enda farliga spelare Mia Jalkerud innan Stina Blackstenius fastställde slutresultatet.
 
Djurgården är allt mer fast under nedflyttningsstrecket och måste nu hoppas på en Växjö-seger nere på Limhamns idrottsplats på lördag. Vinner LB07 innebär det att DIF är sex poäng efter med nio kvar att spela för. 
Linköping satte sig i en helt annan position och satte press på lagen ovanför sig. Att de skulle kunna göra sig gällande om en Champions league-plats känns just nu som ett långskott, men det återstår att se.
 
Matchfakta:
Linköping - Djurgården 4-1 (1-1)
1-0 Lina Hurtig (34)
1-1 Mia Jalkerud (47)
2-1 Mimmi Larsson (59)
3-1 Mimmi Larsson (66)
4-1 Stina Blackstenius (81)