Årets lag i allsvenskan - med lite gardering

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Anna Anvegård, Beata Kollmats, Djurgårdens IF, Elin Rubensson, Emma Kullberg, FC Rosengård, Glódís Perla Viggosdóttir, Julia Karlernäs, KIF Örebro, Madelen Janogy, Mia Jalkerud, Michelle De Jongh, Nathalie Björn, Piteå IF, Rebecka Blomqvist, Sabrina D´Angelo, Sandra Adolfsson, Sanne Troelsgaard, Vittsjö GIK, Zećira Mušović
Som en liten final på hela allsvenskan 2019 har jag kommit till mitt "Årets lag". Jag har tagit ut en drömelva och det var verkligen inte enkelt.
 
Att plocka ut elva spelare i en drömelva är ingen enkel sak. Man behöver verkligen plocka bort spelare som varit riktigt bra, men som inte får plats här. 
Jag har tidigare gått igenom lagdel för lagdel, så om ni vill uppdatera er på de namnen får ni helt enkelt gå tillbaka till tidigare inlägg.
 
Sabrina D´Angelo från Vittsjö var ganska enkel att ta ut eftersom hon varit bäst i ligan på den positionen. Det räcker att titta på antalet insläppta mål (13) så förstår ni.
När det kommer till övriga lagdelar är det svårare. Det finns säkert 10-15 andra spelare som också kunnat komma med, men sett över 22 matcher har jag gillat Piteås Madelen Janogys spel, även om jag tycker att hon var något vassare innan VM än efter VM. Rosengårds Sanne Troelsgaard och Julia Karlernäs i Piteå är gedigna spelare med stora fotbollsregister. Elin Rubensson har betytt mycket för Göteborgs anfallsspel med sitt sätt att uppträda på plan och sin höga förmåga i en mot en-situationer.
På forwardssidan var det enkelt att ta ut Rosengårds (och Växjös) Anna Anvegård, då hon i mitt tycke är bäst i allsvenskan på forwardssidan. Det var också ganska enkelt att ta ut Rebecka Blomqvist och det är lätt att försvara forwardsplatserna, då de kom etta och tvåa i allsvenskans skytteliga.
Jag har dock garderat mig lite grand då jag valt att ta ut en bänk, och då har jag valt en extra spelare från varje lagdel; målvakt, back, mittfältare och forward. 
 
                                                                Sabrina DÁngelo 
 
Nathalie Björn                  Emma Kullberg                      Sandra Adolfsson        Glódis Perla Viggosdóttir
 
Madelen Janogy              Sanne Troelsgaard                   Julia Karlernäs                         Elin Rubensson
 
                                       Anna Anvegård              Rebecka Blomqvist 
 
Bänk:
12. Zećira Mušović (Rosengård)
13. Beata Kollmats (Göteborg)
14. Michelle De Jongh (Vittsjö)
15. Mia Jalkerud (Djurgården) 
 
FC Rosengård: 5 spelare
Vittsjö GIK: 3 spelare
Göteborg: 3 spelare
Piteå IF: 2 spelare
KIF Örebro: 1 spelare
Djurgårdens IF: 1 spelare
 
I och med detta inlägg sätter jag punkt för Damallsvenskan 2019. Bloggen kommer att leva vidare in i 2020, men den kommer inte att uppdateras lika frekvent som gjorts hittills. 
Jag kommer att sammanfatta värvningar och annat som händer i de allsvenska klubbarna.
 
Gillar man denna blogg får man gärna skriva till mig på min mejl.
Det är kanske till och med så att man vill bli sponsor och bekosta en del av min arbetstid. Ännu så länge har jag skrivit helt ideellt.
 
Mejladress:
hakan.ma@telia.com