"Vi har inget att förlora - vi bara kör".

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Anna Anvegård, Emmi Alanen, FC Rosengård, Jelena Čanković, Jonas Eidevall, Kungsbacka DFF, LB07, Ria Öhling, Signe Holt Andersen, Växjö DFF
Efter två tunga värvningar av Rosengård från Växjö lär småländskorna vilja ge tillbaka på storfavoriten från Malmö. Jag tror inte de klarar det men det kan bli en oväntat jämn match.
 
Växjö - Rosengård 
I  kväll är det ett riktigt prestigemöte. Det är en match mellan toppen och botten, men matchen har så många fler bottnar. 
I juni värvade Rosengård Jelena Cankovic och precis innan transferfönstret stängde tog man även Växjös storstjärna Anna Anvegård. Växjö har Ria Öhling, Signe Holt Andersen och Emmi Alanen som visat prov på stor kvalitet. Alanen har dock dragits med en fotledsskada och varit ur spel från och till den senaste tiden.
Växjö ligger just nu på en nionde plats medan FC Rosengård leder ligan och kan dessutom rycka ifrån med sex poäng. Laget har en förlustfri rad på åtta matcher och 21-2 i målskillnad i den raden.
Större under har hänt än att Växjö skulle kunna vinna mot Rosengård, men jag tror inte att det händer. 
 
FC Rosengård har en bred trupp med oerhört mycket kvalitet. Jag har tidigare nämnt att deras bredd är out-standing i Sverige och det har inneburit att de kunnat vila spelare. De har inte vilat en massa spelare vid varje match, utan har istället valt att vila 1-2 spelare åt gången. De har en periodisering som gjort att de kunnat leverera resultat på en jämn, hög nivå efter VM. Övriga lag som slåss i toppen har haft toppar och dalar. Kopparbergs/Göteborg, Vittsjö och Linköping har haft sina problem i vissa matcher; det har inte Rosengård haft. 
Dessutom breddas eventuellt FCR-truppen ytterligare då det rapporteras att Jessica Samuelsson gjorde sin första hela träning på länge. 
Anna Anvegård kommer inte spela matchen eftersom klubbarna har ett avtal mellan sig,  som säger att hon inte får spela mot Växjö. Hade jag varit Jonas Eidevall, tränare i Rosengård, hade jag varit duktigt irriterad över att andra bestämt vilka spelare han kan använda i den truppen han just nu förfogar över. 
Motivation slår klass brukar det heta men Rosengård har såväl motivation som klass och det kommer att räcka till seger men jag tror faktiskt att Växjö kan ge Rosengård en match på ren vilja.
 
Tips: 1-3
 
LB07 - Kungsbacka
LB07:s form är verkligen urusel och den har satt laget i en oerhört svår situation. 1-18 i målskillnad och noll poäng sedan återstarten efter VM är direkt dåligt.
Jag kan inte se någon räddning för LB07 i det skicket de verkar vara just nu. Varken anfalls- eller försvarsspel fungerar just nu.
Fotboll är en färskvara och jag har räknat ut Kungsbacka vid många tillfällen. Jag har inte sett någon som helst allsvensk kvalitet i vissa matcher och det har gjort att de ligger sist. 
Mot Linköping såg jag något jag inte sett hos laget tidigare. Jag såg ett Kungsbacka som spelade för varandra. De var stolta över att spela matchen och de släppte egentligen på alla tidigare spärrar. Det kändes som att de hade sagt till varandra att "vi har inget att förlora - vi bara kör".
Att se den lyckan som fanns hos halländskorna förra veckan bygger tilltro och moral. Jag tror banne mig de tar chansen att jaga livet ur Djurgården, som just nu är precis ovanför strecket.
 
Tips: 1-2