"Jag tror vi har goda chanser att gå vidare"

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Ali Riley, Amanda Ilestedt, Bayern München, Brøndby IF, Julia Karlernäs, KIF Örebro, Kopparbergs/Göteborg, Lina Magull, Linnea Svensson, Pauline Hammarlund, Piteå IF, Simone Laudher
Det blev en ganska tuff lottning för Kopparbergs/Göteborg och det blev en lite "enklare" för Piteå. Bayern München och Brøndby IF. Vi får se hur det går.
 
Kopparbergs/Göteborg jagar vidare mot SM-guld. Just nu ligger de tvåa i OBOS Damallsvenskn och har vunnit sina senaste matcher i ligan. Först 6-0 mot jumbon Kungsbacka och sedan 3-0 mot sensationen KIF Örebro. Jag tycker att K/G-truppen sett lite sliten ut efter VM och de har dessutom haft en "kristallsjuk" Elin Rubensson på konvalescens. Hon var tillbaka i förra matchen och då övertygade de. Nu ska Kopparbergs/Göteborg möta Bayern München, som precis ska starta upp sin liga. Det är också ett lag som har en svensk spelare i truppen i Amanda Ilestedt, men också en ekonomisk tyngd som klubb. De har spelare som Simone Laudhehr, Lina Magull och Ali Riley.
Jag tror att Kopparbergs/Göteborg har en stor chans att gå vidare, även om chanserna minskade i och med att Pauline Hammarlund ådrog sig en skada som spolierade säsongen. Det är oerhört trist för Hammarlund och det kan vara ödersdigert för hela laget i fråga om Champions League och guldjakt. Kopparbergs/Göteborg har redan en tunn trupp och den tunnades ut ytterligare nu. Jag tror inte att laget kan prestera på båda arenorna; allsvenskan och Champions League. De måste välja.
CL eller allsvenskan? Allsvenskan eller CL? Jag tror de väljer båda men helt ärligt kommer de att prestera sämre någonstans.
 
Piteå ska vara med i Chmpions League för första gången. Det får inleda lite lagom. De får resa till Köpenhamn och möta Brøndby IF. I Bröndby finns, precis som i Bayern, svenska spelare i och med att Linnea Svensson lånades ut från KIF Örebro till den danska klubben. Svensson kommer ursprungligen från Rosengård, är försvarsspelare, och har under året medverkat i fem damallsvenska matcher för Örebro.
Brøndby är en av toppklubbarna i Danmark och har, tillsammans med, Fortuna Hjørring hållit den danska fanan högst. Helt ärligt borde och ska Piteå kunna ta sig vidare från denna match.
En av Piteås viktigaste spelare, Julia Karlernäs säger:
- Jag tycker att det var en bra lottning. Det är ett bra lag men ändå inte ett av de tuffaste lagen, säger hon och fortsätter:
- Det är också skönt att det geografiskt sett ligger nära så att resan inte blir så lång. Jag tror vi har goda chanser att gå vidare.
 
Tips:
Kopparbergs/Göteborg: vinner hemma och spelar oavgjort borta.
 
Piteå IF: Vinner både hemma och borta.