Detta är inte bra nog DIF

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Alexandra Lindberg, Danielle Rice, Djurgårdens IF, Emma Kullberg, Heather Williams, Heidi Kollanen, Jennifer Pelley, Jonna Hellstrom, KIF Örebro, Kayla Braffet, Maja Regnås, Mimmi Paulsson-Febo, Olivia Schough
Jag vill inte strö salt i de djupa och ömmande DIF-såren, men detta var verkligen inte bra och de kan mycket väl gå från nummer 1 i Stockholm till i bästa fall nummer 3. 
 
Det har sagts förut att KIF Örebro är en praktsensation i årets OBOS Damallsvenska. Jag har väntat på raset, men det har aldrig kommit. I stället seglar de upp som en bubblare bland guldaspirerande lag. Det är inte utan än att man blir imponerad av deras lagsammansättning med Heather Williams, Jonna Hellstrom, Heidi Kollanen, Kayla Braffet, Emma Kullberg och många fler. De har en målvaktsuppsättning med Mimmi Paulsson Febo och Danielle Rice och de har en stenhård Maja Regnås i backlinjen. KIF Örebro är ett kul lag att titta på. KIF Örebro har ett stort självförtroende.
 
Djurgården uppträder som ett desillusionerat fotbollslag utan idéer. Utan framtidstro. Utan självförtroende. I mina ögon blev de överkörda av Örebro, framförallt i den andra halvleken. 
Framtiden för Djurgården är att de ska åka till Skåne för att möta ett Kristianstad, som visserligen är ojämna, men trots allt jagar medalj. Därefter möter de Rosengård i Malmö. Var ska de ta poäng i dessa två matcher? Svaret jag har är; ingenstans. Den enda trösten är att LB07 troligen röner samma öde då de ska möta KIF Örebro och Piteå.
 
Om man tittar på matchen och dess avgörande ögonblick så får KIF Örebro en väldigt billig straff där Jennifer Pelley kommer ut mot en Jenna Hellstrom som inte var först på bollen, utan det var Pelley. Hellstrom trillade över den utrusande Pelley och domare Sara Persson dömde i mitt tycke en väldigt tveksam straff. För ett lag i motgång, som Djurgården är, så blir ett sådant domslut jobbigt.
Hemmalaget repade emellertid mod per omgående och kvitterade bara minuten senare genom Alexandra Lindberg på en hörna, slagen av Olivia Schough.
 
I upptakten av den andra halvleken visade sig det tama och ängsliga DIF-försvaret upp sig på nytt. Hemmalaget hade nio spelare nära målnickande Maja Regnås. DIF förlorade kampen med nio hemmaspelare mot sex Örebro-spelare i straffområdet.
Samma sak hände på 3-1-målet. DIF hade tio spelare i straffområdet och sin elfte spelare nära boll. När bollen kom in i straffområdet föll sex spelare mot Jennifer Pelley. Tre spelare tittade på vad som hände och alla glömde helt bort att ta bort andraboll, för den andrabollen satte Heather Williams i mål och därmed var matchen avgjord.
 
Insatserna Djurgården visar upp just nu, med de spelarna de har, är inte bra nog och nu får de helt enkelt kavla upp armarna och plocka fram hjärtat om de ska klara sig kvar. 
Örebro har en guldstrid att se fram emot.
 
Min 35: 0-1 Heather Williams (straff)
Min 37 1-1 Alexandra Lindberg
Min 50: 1-2 Maja Regnås
Min 56: 1-3 Heather Williams
Min 83: 1-4 Heidi Kollanen
 

#1 - - Janne Pettersson:

DIF är en gåta. Jag tror det är ledarskapet på eller utanför plan som brister. På papperet borde man vara glad över att ha spelare som Olivia Schough, Malin Diaz, Hanna Folkesson m fl.