Där gick nog tåget för Kungsbacka

Publicerat i: OBOS Damallsvenskan Chandra Bednar, Dallas Dorosy, Erin Gunther, FC Rosengård, KIF Örebro, Kungsbacka DFF, LB07, Linda Nyman, Moa Öhman, Nathalie Hoff Persson, Pernilla Milton, Sophie Sundqvist, Vera Varis, Vittsjö GIK, Växjö DFF
Jumbomötet mellan LB07 och Kungsbacka slutade med seger för skånskorna med 2-0 (0-0). Det innebär troligen att LB07 fortfarande är kvar i kampen om att hålla sig kvar i ligan, medan Kungsbacka är långt ifrån ett nytt kontrakt.
 
 
LB07 - Kungsbacka 2-0 (0-0)
LB07 och Kungsbacka hade inför matchen fyra poäng. Djurgården har nio poäng och ligger precis ovanför nedflyttning. Segraren mellan LB07 och Kungsbacka skulle ha en rimlig chans att klara sig kvar. Förloraren skulle närma sig Elitettan.
Kungsbacka räckte inte till och LB07 hakar nu på Djugården. 
Jag tyckte dock att det fanns positiva saker i Kungsbacka. Pernilla Milton gjorde en bra match. Linda Nyman var en av de bästa i KDFF. Moa Öhman räddade laget vid ett flertal tillfällen. Det räckte inte och LB07 vann faktiskt rättvist och det var ett resultat jag inte alls trodde på, med tanke på föregående omgång, där Kungsbacka gjorde en bragdmatch och LB07 föll stort.
Mimmi Asperot är en bra djupledsforward i Kungsbacka, men just nu tycker jag att hon blir lite för ensam på topp när laget faller ner med en spelare vid försvarsspel. När väl Kungsbacka ställer om så är Asperot ett enkelt byte för motståndarnas försvar. Jag förstår att laget gör så men den spelare som faller ner kommer för djupt ned och det påverkar lagets omställningar allt för mycket. Ska KDFF klara sig kvar behöver laget ha ett ännu större mod så att de kan hota ännu mera i de offensiva omställningarna.
I går skrev jag att fotboll är en färskvara och det uttrycket går verkligen att återanvända. Nu är det helt plötsligt LB07 som fått moral och Kungsbacka som har en jobbig resa upp till norra Halland. 
Någonstans känns det ändå logiskt att LB07 vann. De har större kvalitet i sitt lag. Nathalie Hoff Persson hade ett par lägen och var bra. Sophie Sundqvist fick äntligen göra mål, och har varit ett orosmoment för alla motståndare under året. Erin Gunther styrde backlinjen och gjorde några avgörande ingripanden. Dessutom hade hemmalaget bytt målvakt. Istället för Vera Varis stod Chandra Bednar och det visade att skånskorna har en bra bredd på den posten.
Det återstår sju omgångar för båda lagen och det innebär 21 poäng att spela om så inget är avgjort ännu men uppförsbacken är oerhört lång, tung och krävande för Kungsbacka. 
 
1-0 Sophie Sundqvist (50)
2-0 Dallas Dorosy (88)
 
Växjö - Rosengård 0-0
Rosengård värvade ytterligare en spelare till sin trupp i och med att Anna Anvegård skrev på för laget men henne fick de inte använda. Det är, för mig, ett konstigt avtal.  Om man värvar spelare vill man kunna använda dem, men det kunde inte FCR-tränaren Jonas Eidevall. Anvegård är en målskytt och hade kunnat spräckt nollan i denna match. Det fick vi aldrig veta och är endast ett hypotetiskt resonemang. Nu sitter man istället och jublar i Göteborg eftersom Kopparbergs/Göteborg nu bara är två poäng efter, i stället för fem, som det hade varit om Rosengård vunnit denna match.
Nu blir resterande sju matcher en gastkramning kring vem som ska ta guldet. Kopparbergs/Göteborg har fått vittring och kommer att vara som hungriga hajar som fått blodvittring när laget tar emot Linköping på Gamla Ullevi i Göteborg.. Rosengård får passa sig och har troligen inte råd att tappa så mycket mer. 
 
Detta drama får ingen missa. Om man leker med tanken att Rosengård förlorar nästa match mot Piteå på bortaplan och Göteborg gör det samma hemma mot Linköping, samtidigt som Vittsjö vinner mot Växjö och Örebro vinner sina två matcher (Djurgården i morgon). Då är vi tillbaka till att fem lag gör upp om ligatiteln.
Fotboll är fantastiskt. Allt kan ändras med ett par "konstiga" resultat. 
 
#1 - - Paragrafryttare:

Kan media lära sig representationsbestämmelserna och inse att det var helt upp till Rosengård själva?
"Förening får inte träffa överenskommelse som ger tredje part rätt att påverka
föreningens självständighet ifråga om beslutanderätt om sportslig prestation,
spelares arbetsvillkor eller övergång till ny förening. Detta förbud gäller
även överenskommelser som innebär att spelare inte får delta i vissa
matcher, t.ex. match mot förening som spelaren tidigare har representerat. "

Svar: Hej Paragrafryttare. Jag förstår att detta var en överenskommelse mellan klubbarna där Rosengård valde att gå med på det. Det jag motsätter mig är att man träffar sådana avtal mellan sig.
Damallsvenskan.blogg.se